Hyvää isänpäivää kaikille iseille ympäri Suomen maan. Onnea vaikka ette kaikki sitä ansaitsisikaan. Tänään kuuluu juhlia ja täytyy vain toivoa, että lapset tänä aamuna saavat nauttia kivasta, hyväntuoksuisesta isistä eikä siitä oksennuksen ja paskan hajuisesta ravintolaisistä joka joskus aina vilahtelee.

Katkeraa kirjoitusta, eikö? Anteeksi kaikille isille, tänään on teidän päivänne! Toivottavasti ymmärrätte nauttia.

No jaa. Omassa ja lasten isissä ei tosin tätä vikaa ole, vaikka kyllä minun myöntää täytyy että eräs isäinpäivä olen joutunut kiukkuni nielemään kun Olli on edellisenä iltana ottanut vähän isyyslomaa ja viettänyt kunnon baari/remuamisillan. Tämä isänpäivä on toisenlainen. Olli ei ole aikoihin käynyt edes baarissa. Minä vinoilen että vielä se neljänkympin kriisi tulee.

Yritin muistella lapsuuteni isänpäiviä mutta mieleeni ei oikein tule mitään. Sen muistan, että äitinkin isiä aina onnitteli ja oli jonkun lahjan ostanut. Siitä varmaan on minullekin jäänyt tapa ostaa miehelleni lahja vaikka joku näsäviisas siihen on todennut että; "eihän se SINUN isäsi ole". No shit Sherlock?!

Lahjan ostamiselle on myös itsekkäät syyt. Rakastan lahjojen ostamista. Tykkään todella paljon siitä, että saan miettiä mitä kellekin ostan ja millaisesta lahjasta saaja nauttii oikeasti. Mielestäni olen usein onnistunutkin. HUOM! Omasta mielestäni.

Syksyisin saan ostaa lahjoja paljon. Aikavälille syyskuun 4. - marraskuun 9. sijoittuu monet, monet synttärit, hääpäivä ja nimipäivä (tosin nimipäivälahjoja en harrasta kuin omille muksuilleni, mutta kortilla muistan muitakin) ja sitten viimeiseksi isänpäivä. Ja kun ne on saatu hoidettua "alta pois" voikin alkaa miettimään joululahjoja. Ah, ihanaa.

Mistä tulikin mieleeni että eilinen lotto on tarkistamatta.

Meidän perheessä isi nukkuu vielä. Itse heräsin n. 08 aikaan Väinön kanssa ja lämmin tunne täytti sisimpäni kun astelin keittiöön ja katsoin ikkunasta ulos. Yön aikana oli satanut paljon lunta. Ihanan valkeaa, puiden oksat notkuvat valkeudesta ja olo on rauhallinen. Päästin Koiran ulos ja pieni osa maanpinnan valkeudesta muuttui hetkellisesti keltaiseksi ja se hieman häiritsi näkymääni.

Lapset eivät malttaisi nyt odottaa. Koulussa on tehty lahjoja ja askareita ja hyvä kun eilisen malttoivat pitää niitä vielä piilossa. Lähden tästä kattamaan pöytää ja sitten porukalla herättelemään isiä joka saa lahjaksi kasan uusimpia Aku Ankan taskukirjoja.